A kiválasztott menüpont tartalma a menüsor alatt látható.

  1. NÉPMŰVÉSZET MESTERE DÍJ

  A Népművészet Mestere díj adományozását a Magyar Köztársaság Kiváló Művésze, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze, a Magyar Köztársaság Babérkoszorúja, a Népművészet Mestere díj alapításáról szóló 268/2004. (IX. 24.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) szabályozza.

  A Rendelet 8. § (1)-(2) bekezdése értelmében a díj adományozására javaslatot a népművészet területén működő jogi személyek (intézmények, népművészeti érdekképviseleti szervezetek, népművészeti alkotóközösségek, népművészeti intézményeket fenntartó önkormányzatok stb.) tehetnek. A javaslatokat évente, az adományozás évében március 31-éig kell eljuttatni a kultúráért felelős miniszterhez.

  A javaslat az ezen a felületen elérhető adatlapból, valamint a jelölt szakmai életútját bemutató dokumentumból áll.

  1. A KULTÚRÁÉRT ÉS INNOVÁCIÓÉRT FELELŐS MINISZTER ÁLTAL ADOMÁNYOZHATÓ ELISMERÉSEK

  A Közösségi Művelődési Főosztály illetékességébe tartozó szakterületek miniszteri díjai a következők: Bánffy Miklós-díj, Csokonai Vitéz Mihály-díj, Bessenyei György-díj, Népművészet Ifjú Mestere díj, Martin György-díj.

  A kultúráért és innovációért felelős miniszter által adományozható elismeréseket a 2/2023. (III. 8.) KIM rendeletszabályozza, a díjakhoz szükséges kezdeményezéseket itt lehet elérni. (Elegendő a kezdeményező dokumentum, a nyilatkozatot mind a természetes személyek, mind a szervezetek részéről szükség esetén a Kulturális és Innovációs Minisztérium Szervezési és Elismerési Osztálya fogja bekérni.)

  A 2024. augusztus 20-án átadásra kerülő népművészeti és közösségi művelődési miniszteri díjak esetében a kezdeményezéseket – a jelöltek szakmai életútját bemutató dokumentummal együtt – 2024. május 20-áig szükséges megküldeni.

  III.               BEKÜLDÉS MÓDJA

  A közművelődési, népművészeti területen a kitöltött kezdeményező adatlapokat (a jelöltek szakmai életútját bemutató dokumentumokkal együtt) a fentebb jelölt határidőkig az alábbi címre, postai úton szükséges megküldeni:

  Kulturális és Innovációs Minisztérium

  Kultúráért Felelős Államtitkárság

  Közösségi Művelődési Főosztály

  1055 Budapest, Szalay utca 10-14.